Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

femkesuevanbragt

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Femke Sue via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 17-07-2015 Zoektocht naar ... (5)
  • 12-07-2015 Kung Fu (5)
  • 10-07-2015 Geschiedenis in ... (3)
  • 07-07-2015 Panda's, pittig ... (5)
  • 04-07-2015 Avonturen in ... (6)

Statistieken

Dit dagboek is 9311 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Eerste indruk

Toon op kaart

27 juni 2015 | Door: Femke Sue

Aantal keer bekeken 172   Aantal reacties 5   Peking, China
a A

Eerste indruk

De reis is goed verlopen. Ik kon in München meteen naar de volgende gate lopen en meteen boarden. Aardig personeel en lekker onbeperkt drinken en eten (zonder noten!) bij Lufthansa. Opvallend vond ik dat ik in Amsterdam geen één keer mijn paspoort is gecontroleerd, in München twee keer en in China vijf keer :P

Helaas zag ik na 1,5 uur wachten op het vliegveld nog steeds niemand met mijn naam op een bordje, dus toen heb ik maar taxi genomen. Ik baalde er wel van, maar ja het was ook snel opgelost. In het hostel zagen ze dat ze inderdaad mij op hadden moeten pikken, maar dat dit niet goed doorgekomen was of iets dergelijks.. Het eerste nachtje slaap ik in een gemengde slaapzaal met zes personen in het Leo Hostel. Prima hostel waar ik aan het einde van mijn reis ook weer terug keer.

Eerste indrukken: wauw, mensen spreken echt weinig tot geen Engels. De lucht is vies en stinkt. Het eten is lekker en écht pittig (godzijdank dat dat me met de paplepel is ingegoten ;)). Ook blij dat ik al vaker met stokjes heb gegeten, want ze hebben geen bestek voor je of begrijpen niet dat je dat wil.. (leer Engels mensen). Het Chinees/Mandarijn komt (op mij) over alsof ze de hele tijd naar elkaar schreeuwen. Het is primitiever qua voorzieningen en wegdek etc. dan ik had gedacht van zo'n grote stad. De straten en huizen zijn overal zo leuk versierd.

Ik kan niet wachten tot ik morgen de groep ontmoet, want ik heb nu wel weer genoeg van het alleen zijn. Ik heb mensen nodig om mee te kunnen praten! ;) Bovendien mis ik iedereen thuis veel erger als ik alleen ben..

Morgen gaat de echte echte rondreis beginnen!

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (5)

27 juni 2015 15:18 | Door: Wieke

Heey Femke,

27 juni 2015 15:25 | Door: Caminofrans

Test

27 juni 2015 15:28 | Door: Oma

Wat jammer ons meisje vergeten. Morgen wel spannend je vak maatjes
Lieve groet. Oma

27 juni 2015 15:29 | Door: Wieke

Heey Femke,

Er ging iets met met mijn vorig bericht haha.

Fijn om te horen dat de reis goed is gegaan. Balen dat er niemand op het vliegveld stond. Je zei pas nog tegen mij: 'Hopelijk staan ze er wel met een bordje haha.' Gelukkig is het alsnog goed gekomen.

Niet handig dat ze niet of nauwelijks Engels spreken, maar waarschijnlijk spreekt de groep wel beter Engels toch haha? Jouw kennende red je je wel :)
Gelukkig dat je dan inderdaad al gewend bent om pittig te eten haha.

Heel veel plezier Femke en ik wacht op je volgende update. Kan je eventueel een foto van die huisjes maken?

Xx Wieke

30 juni 2015 10:52 | Door: tante Lenie

Hoi Femke,

Wat een spannend begin van je reis. Slim om gewoon een taxi te nemen.
Hoop voor je dat de verdere reis wat soepeler verloopt en je reisgenoten Engels spreken.
Veel plezier en ik lees je weer.
Liefs, tante Lenie